Nederlands
English    
Online bestellen

» Gevelproducten - Modiwood

 

Kilik hier voor GevelNet.nl; dé top in duurzame gevelbekleding

 

 

Klik hier voor de Bestekservice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevelbekleding hout

 

 

ModiWood, het betere gemodificeerde hout

ModiWood is gemodificeerd hout. Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC ™ gecertificeerd) wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals een hoge duurzaamheid en een prachtige door-en-door bruine kleur en zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat "werken".

Toepassingen
Voor gemodificeerd hout bestaat een breed toepassingsgebied. In de toekomst zullen er dan nog meer diverse kwaliteiten en varianten beschikbaar zijn.

ModiWood:
ModiWood is leverbaar als Geschaafd Rabat, Fijnbezaagd Rabat en Clear Rabat; bruto afmeting 18 x 142 mm (werkend 18 x 127mm) en 4-zijdig geschaafde plank. Tevens zijn vlonderdelen en palen verkrijgbaar. Via de partners zijn diverse kopmaten in ruw hout verkrijgbaar.

ModiWood is in de standaard kwaliteit vooral geschikt voor blank werk. Voor dekkend schilderwerk adviseren wij u ModiWood Clear (foutvrij). Voor toepassingen waaraan de allerhoogste eisen worden gesteld, zoals constant watercontact, adviseren wij u hout met duurzaamheidsklasse 1.

 

 

ModiWood Colour, nu ook in kleur

ModiWood Colour:
ModiWood Colour is verkrijgbaar in zowel Zweeds rabat als in Fins rabat;
Afmeting resp. 9/20 x 142 mm en 18 x 142 mm (werkende breedte is 130 mm + 2mm).
Het Zweeds rabat is geschikt voor horizontale en diagonale verwerking en het Fins rabat wordt vooral verticaal toegepast. Let hierbij wel op de heersende windrichting.

De standaard verkrijgbare kleuren zijn Wit (RAL 9001), Zwart (RAL 9005), Oxyderood (RAL 3009) en Groen (RAL 6009). Daarnaast is van 350 strekkende meter elke RAL kleur op aanvraag verkrijgbaar.

De garantie is van kracht mits ModiWood technisch juist en met de juiste accessoires verwerkt is (het hout is beschermd met een dekkend, niet filmvormend verf systeem welke al-zijdig (ook kopshout) is aangebracht etc. etc.). Indien het hout onbehandeld wordt toegepast, zal het onder invloed van UV licht gaan vergrijzen.

Het hout is verder volledig recyclebaar en het kan ook normaal worden verbrand. De uiterlijke kenmerken die we normaal in hout aantreffen, zoals scheurtjes, kwasten en pitten, zijn ook bij gemodificeerd hout nog aanwezig. Het hout is namelijk door het proces als het ware enkele honderden jaren verouderd en daardoor volkomen acceptabel.

Vriendelijk voor het milieu
Bij de vervaardiging van ModiWood wordt uitsluitend water gebruikt en geen enkel soort chemicaliën. En wat het hout betreft wordt er uitsluitend hout gebruikt afkomstig uit PEFC ™ gecertificeerde bossen waar herbeplanting plaats vind. Denk daarbij aan naaldhout (vuren) en loofhout (berken).

Alle Voordelen & Eigenschappen op een rij

 • Oogt bijzonder mooi
 • Gecoat en Ongecoat
 • Milieuvriendelijk verduurzaamd
 • Duurzaamsklasse II / I
 • Minder "werking"/ vormvast
 • Zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding
 • Komo productcertificaat (nr. 32964)
 • Eenvoudig te verwerken
 • 10 jaar garantie volgens garantievoorwaarden
 • Hout uit PEFC ™ gecertificeerde bossen
 • Geen chemische toevoegingen
 • Kwalitatief minimaal gelijkwaardig aan alternatieven

 

Ga naar 'Downloads' om de ModiWood Brochure en Technische brochure etc te downloaden. Klik op de NBD link voor verdere informatie en bestekservice.

 

Copyright © Fetim B.V. All rights reserved.

Top